
Gös på purjolöksbädd
Ingredienser
Instruktioner
Ingredienser
Portioner: 4
4 gösfiléer (à 150 g)
smör
salt och peppar
1 - 1 1/2 purjolökar
1 dl torrt vitt vin
1 1/2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 dl hackad dill
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Skölj och skiva purjolöken fint. Häll över vin och buljong. Koka purjolöken i ca 5 minuter under lock.
Krydda gösfiléerna med salt och peppar. Vik ihop dem och lägg på purjolöksbädden.
Koka ytterligare 6-8 minuter tills fisken är genomkokt. Strö över dillen.
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera innehållet i fiskbuljongtärningen.