
Laxpudding
Ingredienser
- Potatis mjölig sort - 10 st
- Gul lök - 1 st
- Fiskkillens Premium Laxfilé - 500 g
- Dill knippa - 1 st
- Salt
- Peppar mald
- Ägg - 3 st
- Vispgrädde - 3 dl
Instruktioner
Servering
100 g skirat smör
Garnering
färsk spenat
ärtskott
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten i 8 minuter. Häll bort vattnet och lägg ut potatisen på en tallrik så att de svalnar fort.
2. Skiva löken och skär laxen i tunna skivor.
3. Lägg ett ark aluminiumfolie i botten på en springform. Låt folien gå ner över kanten på botten och spänn sedan försiktigt på formens kant. Då blir formen nästan tät.
4. Sätt ugnen på 175°. Skala potatisen och skär i ca 5 mm tjocka skivor. Finhacka dillen.
5. Smörj formen med en liten klick smör. Varva sedan potatis, lök, lax och dill i formen. Salta och peppra mellan varven.
6. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke och häll ner i pajformen. Baka i ugnen i ca 40 minuter.
7. Servera med skirat smör och garnera gärna med lite färsk spenat och ärtskott.
Recept från Allers.se