
Marinerade räkspett med tagliatelle
Ingredienser
- Röd Chili - 1/2
- Vitlöksklyfta - 1 st
- Matlagningsvin vitt - 1/2 dl
- Olivolja - 1/2 dl
- Tagliatelle - 1 förpackning
- Vitlöksklyftor - 2 st
- Körsbärstomtater - 2 förpackningar
- Matlagningsvin vitt - 1 dl
- Flytande honung - 1 msk
- Salt
- Nymalen svartpeppar
- Färsk basilika hackad - 3 msk
- Scampi räkor - 500 g
Instruktioner
1. Stavmixa ingredienserna till marinaden, lägg i räkorna och låt marinera ca 1 timme.
2. Fräs vitlöken utan att den får färg i rikligt med olivolja.
3. Tillsätt de avrunna tomaterna och vinet, mosa tomaterna och låt koka ihop under 7-8 minuter.
4. Smaka av med honung, salt och svartpeppar, rör i basilikan.
5. Koka pastan al dente och låt rinna av i ett durkslag.
6. Under tiden pastan kokar, trä upp räkorna på spett och grilla 2 minuter på varje sida, salta och peppra.
7. Blanda pastan i såsen, späd eventuellt med lite pastavatten, rigla över lite olivolja för smaksättning och servera med räkorna.