
Pocherad hälleflundra med pilgrimsmussla, hollandaisesås och vit sparris
Ingredienser
- Fiskkillens hälleflundrafilé - 4 x 200 g
- Vit sparris - 8 st
- Fiskkillens pilgrimsmusslor XL - 8 st
- Äggulor - 2 st
- Smör, skirat - 2 dl
- Schalottenlök vinäger - 2 msk
- Citron saft - 1 msk
- Dill
- Olivolja
- Salt
- Peppar
Instruktioner
Gör så här
- Börja med såsen: Smält smöret och försök att få det till en temperatur av 50 grader. Lägg gulorna och vinägern i en kastrull och vispa kraftigt med visp på spisen på medelvärme tills gulorna är cirka 50 grader.
- Häll i smöret i tunn stråle under vispning tills såsen tjocknat.
- Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite pressad citron.
- Förvara såsen på ett ljummet ställe, till exempel nära spisen tills servering.
- Stycka fisken i 4 stycken lika delar, ben-och skinnfria.
- Lägg fisken och pilgrimsmusslorna i en kastrull där de får plats utan att ligga på varandra.
- Skala sparrisen med skalare och koka dem i lättsaltat vatten tills de känns mjuka (tiden är beroende på sparrisens tjocklek).
- Slå kokande lättsaltat vatten (eventuellt smaksatt med lite vitt vin) över fisken och musslorna så det täcker. Ställ sedan kastrullen på låg temperatur.
- Känn sedan efter med sticka i fisken till den är färdigkokt. Fisken och musslorna är klara när inget motstånd känns.
- Ta upp fisken och musslorna och låt dem rinna av på papper.
- Arrangera fisk, musslor, sparris och sås på tallrikar och gör en liten sallad på dillkvistar och olivolja. Servera med nykokt färsk potatis.
- Receptet hämtat från koket.se