Fri frakt över 995 kr – Snabb leverans

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Röding med mandelpotatisomelett och pepparrots crème fraiche

Ingredienser

  • Mandelpotatis – 600 g
  • Rödlök – 2 st
  • Margarin eller smör – 2 msk
  • Salt
  • Peppar
  • Ägg – 8 st
  • Vatten – 1/2 dl
  • Riven västerbottenost – 1 dl
  • Lätt crème fraiche – 2 dl
  • Riven pepparrot – 3 msk
  • Hackad dill – 2 msk
  • Citron – 1 st
  • Rödingfiléer – 600 g

Instruktioner

  1. Skala och skiva mandelpotatis i (ca 1 cm tjocka skivor) och lök. Stek potatisen i matfettet ca 10 minuter. Tillsätt löken och krydda med salt och peppar, fortsätt steka i ca 3 minuter.
  2. Knäck äggen i en bunke och blanda dem med vatten och Västerbottensost. Häll omelettsmeten över potatis och lök, rör om i pannan då och då och låt den stelna.
  3. Blanda crème fraiche med riven pepparrot och hackad dill. Smaksätt med salt och peppar. Skär citronen i portionsklyftor.
  4. Stek rödingsfiléerna i matfett på hög värme 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera rödingen med mandelpotatisomelett, pepparrots crème fraiche och citronklyftor.För alla Fri från gluten. Innehåller ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktofri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Dela receptet:

Facebook
Twitter
Pinterest
Print Friendly, PDF & Email

Fler goda recept