Röding med mandelpotatisomelett och pepparrots crème fraiche
november 1, 2023
Ingredienser
Mandelpotatis – 600 g
Rödlök – 2 st
Margarin eller smör – 2 msk
Salt
Peppar
Ägg – 8 st
Vatten – 1/2 dl
Riven västerbottenost – 1 dl
Lätt crème fraiche – 2 dl
Riven pepparrot – 3 msk
Hackad dill – 2 msk
Citron – 1 st
Rödingfiléer – 600 g
Instruktioner
Skala och skiva mandelpotatis i (ca 1 cm tjocka skivor) och lök. Stek potatisen i matfettet ca 10 minuter. Tillsätt löken och krydda med salt och peppar, fortsätt steka i ca 3 minuter.
Knäck äggen i en bunke och blanda dem med vatten och Västerbottensost. Häll omelettsmeten över potatis och lök, rör om i pannan då och då och låt den stelna.
Blanda crème fraiche med riven pepparrot och hackad dill. Smaksätt med salt och peppar. Skär citronen i portionsklyftor.
Stek rödingsfiléerna i matfett på hög värme 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Servera rödingen med mandelpotatisomelett, pepparrots crème fraiche och citronklyftor.För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktofri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).