
Sashimi tonfisk på fänkåls coleslaw
Ingredienser
- Vitkål
- Fänkål
- Salladslök
- Röd chilli
- Kikoman soya
- Olivolja
- Lime
- Japansk majonäs
- Ostronskivling (svamp)
- Sesamfrön
- Salt
- Sashimi tonfisk
Instruktioner
Sashimi tonfisk på fänkåls coleslaw
Strimla
50% vitkål
25% Fänkål
25% Salladslök
1 st röd chilli
Häll över
2 msk Kikoman soya
Saft från 2 st lime
2-3 msk olivolja eller kallpressad raps
Låt stå i kylen så länge som möjligt, helst över natten.
Ta ut och blanda upp med japansk majonäs. Går även bra med vanlig majonäs.
Smör stekt ostronskivling (svamp)
Rosta sesamfrön och blanda med orostade eller köp färdigblandade.
Rulla tonfisken på kanterna. Salta. Stek eller grilla tonfisken 30 sekunder på vardera sida.
Skiva och servera.