
Seabass med ugnsrostade grönsaker
Ingredienser
- Seabass filé - 500 g
- Rapsolja
- Smör - 2 msk
- Schalottenlök - 2 st
- Vitt vin - 2 dl
- Vatten - 2 dl
- Vitvinsvinäger - 3 msk
- Fiskfond - 2 msk
- Smör - 1 msk
- Salt
- Olivolja
- Grön sparris - 1 knippe
- Blomkål - 1 st
- Knipplökar - 4 st
- Broccoli - 2 st
- Vattenkrasse
- Körvel
Instruktioner
Gör så här
- Sätt på ugnen 200 grader.
- Klyv löken på mitten, dela ner blomkål och broccoli och lägg allt på en ugnsform. Olja och salta, ställ in i ugn 25 min.
- När 25 min gått, olja upp och salta sparrisen och lägg i dom i formen. Låt gå i ugnen ytterligare ca 5 min.
- I en panna, fräs finhackad schalottenlök, slå på vin och reducera tills hälften kvarstår. I med fiskfond, vitvinsvinäger och vatten, reducera (låt det koka på hög värme) ca 8 min eller tills den tjocknar något. Vispa sedan i smöret. Smaka av med salt och vinäger.
- Värm stekpannan. Torka av fisken, salta och olja in den. I med 3 msk olja i pannan, och stek sedan fisken med skinnsidan neråt, i ca 3 min. Vänd den sedan, i med smör och ös ca 2 min, eller tills innertemperatur når 45 grader. Servera!